Isuzu D-Max, Outdoor Fitness Dergisi Tarafından Yılın En İyi Pick-up Aracı Seçildi

Outdoor sporlar ve fitness konulu yayın yapan, İngiltere’nin en köklü dergilerinden Outdoor Fitness, her yıl düzenlediği Doğa Sporları Ödülleri’nin 2017 yılı kazananlarını Mart-Nisan 2018 sayısında açıkladı. Farklı kategorilerde onlarca ödül sahiplerini bulurken, Yeni Isuzu D-Max de “Yılın Doğa Sporlarına Uygun Pick-up Modeli” seçildi. Outdoor Fitness Ödülleri’nde Isuzu D-Max’in bu ödülü almasındaki en önemli gerekçe ise bir pick-up aracın, sürücüsüne maksimum konfor ve güveni tüm yol şartlarında verebilmesinden kaynaklanıyor. Sahip olduğu ödülle birlikte ikinci uluslararası ödülüne sahip olan Yeni Isuzu D-Max, tam 1 yıl “Yılın Doğa Sporlarına Uygun Pick-Up Modeli” ödülünün kullanım hakkına sahip olacak.

Doğada maksimum zevk; Isuzu D-Max

Yenilenen Isuzu D-Max, güçlü DNA’sını her yol şartında devam ettiriyor. Yılların ticari araç birikimini pick-up segmentine de ulaştıran Isuzu D-Max, artık doğa sporlarına düşkün herkesin tercihi olacak. Tüm versiyonlarda sunulan yepyeni bir 1.9 litrelik turbo dizel motor ile satışa sunulan D-Max, selefinde kullanılan 2.5 lt’lik çift turbolu motorla aynı güç oranını sunarak 164 PS ve 360 Nm tork üretiyor. D-Max’ın çalışkan karakterinin üzerinde inşa edilen motor, 3,5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesiyle doğa sporlarına uyumlu yapısını ifade ediyor. Bu sayede D-Max sahipleri dalış tüpleri, motosiklet veya atv araçları, kite-surf ekipmanları, dağcılık malzemeleri, kamp malzemeleri ve kayak takımlarını rahatça taşıyabiliyor. Shift On The Fly 4x4 çekiş kontrol sistemiyle ise ister bozuk yol şartlarında, ister kumda, ister arazide, isterse de çamurda rahatlıkla ilerleyebiliyor.

Shift On The Fly 4x4 çekiş kontrol sisteminde sürücü, vitesin arkasında yer alan döndürülebilir diferansiyel ayarı sistemini çevirerek farklı çekiş kontrol sistemlerini devreye alabiliyor. Normal yol şartlarında 2WD-H kullanılırken, yağışlı, mıcırlı veya karlı zeminlerde 4WD-H sistemi devreye alınabiliyor. Kayalık, bozuk yollar, su geçişleri gibi zeminlerde ise 4WD-L ile düşük hızda engeller aşılabiliyor.

Shift On The Fly 4x4 sistemi sayesinde kayalıklardan kum zeminlere, engebeli tepelerden mıcır yollara, bozuk asfalttan 70 cm’e kadarki su geçişlere kadar tüm yol şartlarında araç konforlu ve güvenli bir sürüş sağlıyor.

Bu güvenilirliği elbette büyük bir sağlamlıkla üretilen D-Max şasisi sağlıyor. Yeni D-Max’in şasisi Isuzu iç testlerinde burulma sertliği adına 1,4 milyondan fazla kez sürekli test edilirken, kabin arkası da 70 binden fazla kez sürekli dayanıklılık testlerine maruz kalarak güçlü ve tüm doğa şartlarına hazır bir pick-up olarak yollara çıkıyor.

Yeni Isuzu D-Max’in şasi uzunluğu ve dış tasarımı elbette belirli bir amaç için şekillendi. Araç şehir içinde şık bir görünüm sunarken, arazi şartlarına uyum sağlayacak şekilde de özellikleri barındırıyor.

Tüm özellikleriyle önceki nesilden daha da gelişmiş olan Yeni D-Max, Türkiye’de 4x2 ve 4x4 baz, donanımlı ve en üst donanım seviyesi olan V-Cross versiyonlarıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Yeni araçtaki en büyük yenilikler, baz modelden itibaren tüm versiyonlarda standart olarak sunulmaya başlanan Led gündüz farları, yokuş kalkış ve iniş desteği, elektrikli-ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı kilit ve kadranlarda vites değişim göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Serinin en üst donanım seviyesi olan V-Cross modelinde ayrıca ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli sürücü koltuğu, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 8 hoparlör, bütün akıllı telefonlarla kullanılabilen Android işletim sistemine sahip navigasyonlu 8” D-VISION Multimedya Sistemi, geri görüş kamerası, arka park sensörü, hız sabitleyici gibi birçok donanım özelliği standart olarak sunuluyor.

Zorlu arazi şartlarında maksimum güvenlik

Yenilenen Isuzu D-Max, pek çok aktif ve pasif güvenlik özelliği ile sunuluyor. ABS, EBD, TCS, ESC ve BAS V-Cross modelinde standart olarak sunuluyor. ESC sistemi bir veya daha fazla tekerleğe fren uyguluyor ve sürücünün şeridinde kalmasına yardımcı olmak için motorun gücünü düşürüyor. Yeni D-Max bu sayede bagajda yük taşınırken bile güvenle yolculuk yapabilme imkanı tanıyor. ESC sistemi aynı zamanda yokuşta kalkış desteği (HSA) ve Yokuş İniş Kontrol sistemini (HDC) de destekliyor, doğada dik yamaçlarda sürüş konforu ve güvenliği maksimum şekilde sağlanmış oluyor.

Yeni 1.9 lt motor ve şanzımanla hem performans hem de MTV avantajı

Küçültülerek yenilenen 1.9 litrelik motor, 164 PS güç ve 360 Nm tork üretiyor. Özel olarak yeni D-Max için geliştirilen yeni 6 vites, manuel veya otomatik olarak tercih edilebiliyor.

Yapılan geliştirmelerle 1.9 lt’lik motora sahip Yeni D-Max’in yakıt tüketimi selefine oranla %14’e varan oranda azalıyor.

Türkiye’deki pick-up araçlar içinde en verimli motor hacmini sunan Yeni Isuzu D-Max, düşük hacim özelliğiyle 5 yıllık kullanım sürecinde 8000 TL’den başlayan MTV avantajı sağlıyor. Ayrıca 5 yıl, 100,000 km garantisi sunulan D-Max’te bakım periyotları 20 bin km’de bir gerçekleşiyor. Yeni D-Max’in ödül alan V-Cross modelinden sonra Türkiye’de 4x2 AT donanımlı versiyonu ise Mayıs ayında müşterilerin beğenisine sunulacak.

Tarafıma Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müşteri, Üye ve Ziyaretçi Kişisel Verilerinin Korunmasına ilişkin Aydınlatma Metni’nde (“Aydınlatma Metni”) detaylı olarak açıklandığı üzere kimlik, pazarlama, özlük ve iletişim bilgilerimin; Anadolu Isuzu Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. (ISUZU) tarafından oluşturulan genel veya kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamlar, yarışmalar, çekilişler, davet, açılış ve etkinliklere ilişkin bilgilendirme ve davetlerin ulaştırılabilmesi ile pazarlama faaliyetleri kapsamında güncel iletişim bilgilerim üzerinden bana yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, sesli/görüntülü arama, diğer elektronik platformlarla gönderilecek mesaj veya yapılacak arama) bulunulabilmesi amaçlarıyla tarafıma ticari ileti gönderilmesine ve internet siteleri (www.isuzu.com.tr, www.anadoluisuzu.com.tr, d-max.com.tr) üzerinden her zaman ulaşabileceğim Aydınlatma Metni’nde belirtildiği şekilde işlenmesine onay/izin veriyorum.