Anadolu Isuzu, mikromobiliteye yeni bir boyut getirecek olan tam elektrikli aracı Big·e’yi IAA Transportation Fuar’ında tanıttı

Türkiyenin ticari araç markası Anadolu Isuzu, midibüs, otobüs ve kamyon üretimiyle ticari araç segmentinde sahip olduğu 40 yıllık deneyimi şimdi mikro mobilite alanına taşıyor.  Anadolu Isuzunun sektöründe öncü nitelikteki Ar-Ge ve inovasyon gücü ile tamamen Türkiyede geliştirip ürettiği elektrikli aracı Big·e, özellikle büyük şehirlerde son kilometre taşımacılığının tanımını değiştirecek özelliklere sahip. Yüzde 100 elektrikli yüksek performanslı sessiz ve sıfır emisyonlu bir motorla, bir minivanın iç hacmine ve taşıma kapasitesine sahip olan Big·e, ilk kez IAA Transportation fuarında tanıtıldı.

Anadolu Isuzu mühendisliğinin ürünü “mikro dev

Ticari araçlar dünyasının en prestijli ticari araç etkinlikleri arasında olan IAA Hannover Transportationda Anadolu Isuzu standında sergilenen Big·e, fuar ziyaretçilerinin ve basın mensuplarının büyük ilgisiyle karşılaştı.

Big·e Anadolu Isuzunun geleceğe atılan, lojistik ve taşımacılık çözümleri alanındaki birikimini yansıtan imzası niteliğini taşıyor. Mikro yapısında barındırdığı mega özelliklerle pazarda önemli bir boşluğu dolduracak olan Big·enin üretimi, Anadolu Isuzunun Çayırovadaki akıllı fabrika özelliklerine sahip tesislerinde gerçekleştirilecek.

Big·e, yüksek kapasitesi, geniş iç hacmi ve sağlam, modüler yapısıyla sınıfında fark yaratacak

Herkesin kolayca kullanabileceği Big·e, kompakt ve kıvrak yapısı, yenilikçi ve çevreci yüzde 100 elektrikli motoru ile özellikle büyük kentlerin son dönemde önem kazanan son kilometre” taşımacılık ihtiyaçlarına yanıt veren bir çözüm olma özelliği taşıyor. Her ayrıntısı son kilometre taşımacılığı alanındaki güncel gereksinimleri en iyi şekilde karşılayacak şekilde titizlikle geliştirilen Big·e rakipsiz özellikleri ile kargo şirketlerinden zincir marketlerin yerel dağıtım hizmetlerine kadar işletmelerin taşımacılık yüklerini en ekonomik biçimde sırtlanmaya hazır. Üstün özellikleri ve yüksek manevra kabiliyeti ile minivan sınıfına rakip olan Big·e işletmelere önemli bir avantaj sunacak.

4 metreküpe varan geniş taşıma hacmine ve 1000 kg’a varan taşıma kapasitesine sahip olan Big·e üç farklı batarya kapasitesi ile 150 kilometreye ulaşan menzil imkanı sunuyor.

Özellikle yoğun teslimatlar yapan her sektörden işletmelerin son kilometre taşımacılığını karşılayan ve avantajlı özelliklere sahip olan Big·e başlangıçta 60 km/h ve 80 km/h maksimum hızlara sahip iki farklı versiyonda sunulacak. Big·e aynı zamanda belediyelerin sunduğu birçok hizmette de güvenle kullanılabilecek pratikliğe ve esnekliğe sahip.

Bir cep telefonu gibi prizden, hızlı ve kolay şarj olanağı

Big·enin en önemli avantajlarından birisi de, tıpkı bir cep telefonu gibi standart elektrik şebekesi üzerinden ve doğrudan prize takılarak şarj edilebilmesi. Tam şarj kapasitesine 5 ile 9 saat arasında ulaşılırken, ek şarj ekipmanıyla bu süre 3 ile 5 saate kadar düşürülebilecek. Toplam sahip olma maliyeti açısından sunduğu avantajlarla da segmentine öncülük edecek.

Modern tasarımı, pratik özellikleri ve güvenli, tutumlu karakteri ile 2024 yılından itibaren satışa sunulacak olan Big·enin pazarda büyük bir başarı elde etmesi bekleniyor.

 

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, fuarda düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında Big·enin Anadolu Isuzunun şirket tarihindeki önemli atılımlardan biri olduğunu vurguladı. Anadolu Isuzunun trendleri sadece takip eden değil, yenilikçi teknolojileri etkin biçimde geliştiren ve uygulayan oyuncular liginde olduğunu vurgulayan Arıkan şunları söyledi: Türkiyenin ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu olarak mikro mobilite alanındaki gücümüzü ve iddiamızı ortaya koyan Big·eyi küresel ticari araç endüstrisinin başlıca paydaşlarını bir araya getiren Hannover IAA Transportation Fuarı’nda sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Segmentinde fark yaratan özelliklerle donattığımız Big·e, fuarın dünyanın her yanından gelen ziyaretçilerinin büyük beğenisi ile karşılaştı. Ticari araç üretimi alanındaki 40 yıllık birikim ve uzmanlığımızı damıtarak ürettiğimiz Big·enin büyük ilgi ve itibar görmesi bizi çok mutlu ediyor. Yüzde 100 Anadolu Isuzu mühendisliğinin ürünü olarak Anadolu Isuzu üretim kalite standartlarında üreteceğimiz Big·e, ticari araçlar alanındaki değişimin de güçlü bir simgesi. Ticari araçlarda oyun hızla değişiyor ve biz de oyun kuruculardan biri olarak gücümüzü, tecrübemizi ve iddiamızı Big·e ile ortaya koyuyoruz. Belediyelerden birçok iş kolundaki organizasyonlara hatta küçük esnafa kadar birçok kurum ve işletmenin güncel gereksinimlerini dikkate alarak geliştirdiğimiz Big·e, hem iş ihtiyaçlarına yanıt veren ideal boyutları, hem gücü hem de pratik özellikleri ile öne çıkıyor. Yakın gelecekte caddelerimizde, sokaklarımızda görmeye başlayacağımız Big·enin ülkemiz ve dünya kentlerinde çok sevileceğine ve büyük başarı yakalayacağına inanıyorum. Dünyada büyüme hedefimiz doğrultusunda ticari araç üretimindeki uzmanlığımızla yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki başarılarımızı önümüzdeki dönemde daha da artırmayı hedefliyoruz.”

Tarafıma Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müşteri, Üye ve Ziyaretçi Kişisel Verilerinin Korunmasına ilişkin Aydınlatma Metni’nde (“Aydınlatma Metni”) detaylı olarak açıklandığı üzere kimlik, pazarlama, özlük ve iletişim bilgilerimin; Anadolu Isuzu Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. (ISUZU) tarafından oluşturulan genel veya kişiselleştirilmiş kampanyalar, avantajlar, promosyonlar, reklamlar, yarışmalar, çekilişler, davet, açılış ve etkinliklere ilişkin bilgilendirme ve davetlerin ulaştırılabilmesi ile pazarlama faaliyetleri kapsamında güncel iletişim bilgilerim üzerinden bana yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, sesli/görüntülü arama, diğer elektronik platformlarla gönderilecek mesaj veya yapılacak arama) bulunulabilmesi amaçlarıyla tarafıma ticari ileti gönderilmesine ve internet siteleri (www.isuzu.com.tr, www.anadoluisuzu.com.tr, d-max.com.tr) üzerinden her zaman ulaşabileceğim Aydınlatma Metni’nde belirtildiği şekilde işlenmesine onay/izin veriyorum.